Storitve

Naš cilj so zdravi in funkcionalni zobje ter lep nasmeh. Prizadevamo si, da je obisk pri nas sproščen in neboleč, rezultati pa ob uporabi modernih tehnologij in materialov kakovostni in trajni. Vedno stremimo k zaupanju med pacientom in zobozdravnikom. Med obiskom vas sproti obveščamo o vašem stanju, možnostih zdravljenj, stroških in z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja. Nudimo širok nabor storitev iz celotnega področja zobozdravstva. Najpogostejše so opisane spodaj.

Splošno zobozdravstvo

Bele kompozitne zalivke (»bele plombe«) – skoraj vsak izmed nas ima kakšno zalivko, ki je največkrat posledica kariesa. V naši ordinaciji se trudimo odstraniti samo poškodovani del zoba in s tem zagotovimo nežen in manj boleč poseg. Zobe nato zapolnimo s kakovostnimi in neopaznimi zalivkami. Nudimo tudi zamenjavo amalgamskih zalivk z belimi. Pacientu vedno ponudimo možnost lokalne anestezije.

Zdravljenje zob (endodontija) – globok karies ali zunanja poškodba lahko poškoduje zobni živec. V teh primerih vam pomagamo z endodontskim zdravljenjem in s tem omogočimo, da zob ne boli in ostane v funkciji.

Redni kontrolni pregledi – z njimi pravočasno odkrijemo morebitne težave. Po dogovoru vas lahko opomnimo, ko nastopi čas novega pregleda.

Bolečine in ostali nujni primeri – zobobol, boleče dlesni, skelenje zob, puljenje zob in podobno so stanja h katerim pristopimo prioritetno. V okviru našega delovnega časa smo vam vedno na voljo. Naročite se oziroma stopite v stik z nami in pomagali vam bomo.

Splošno zobozdravstvo

Protetika

S protetičnim zdravljenjem nadomeščamo manjkajoče zobe (ali del zoba) in polepšamo vaš nasmeh. Pri nas uporabljamo najsodobnejše metode in materiale. Vsakemu pacientu se natančno posvetimo, predstavimo možnosti oskrbe, časovni načrt in pripravimo predračun. Velik pomen dajemo strokovnosti, trajnosti in estetiki izvedbe.

Združujemo strokovnjake z veliko izkušnjami za različna področja zobozdravstva in po potrebi v zdravljenje vključimo specialiste (npr. kirurga za zobne vsadke). Za paciente poiščemo najboljšo estetsko, funkcionalno in finančno rešitev.

Nudimo storitve fiksne in snemne protetike, kot so: zobni mostički, prevleke, vsadki (implantati), luske, krone, delne in totalne proteze, ipd.

Zobna protetika

Ustna higiena

Zobni kamen nastaja z rednim prehranjevanjem in razvadami (kava, cigareti, pravi čaj, ipd.). Povzroča neestetsko zabarvanje zob, negladek občutek zob, odmik dlesni in je lahko predhodnik kariesa, vnetja dlesni in sprožilec parodontalne bolezni. Tudi po natančnem ščetkanju ostaja del površin zob nezadostno očiščenih, predvsem v medzobnih prostorih, podvisih ipd. Zato priporočamo enkrat do dvakrat letno strokovno odstranjevanje zobnih oblog v ordinaciji.

V naši zobozdravstveni ordinaciji vam zobni kamen odstranimo zobozdravniki. Pri tem smo pozorni na vaše celostno ustno zdravje in lahko zelo enostavno vključimo še zobozdravstveni pregled in posvetZ ultrazvokom najprej odstranimo trdne zobne obloge. Nato s peskanjem odstranimo površinska zabarvanja in s poliranjem zob zagotovimo gladke in bleščeče zobe.

Ustna higiena

Estetsko zobozdravstvo

V naši ordinaciji poskrbimo za vaš lep in zdrav nasmeh z zdravimi in funkcionalnimi zobmi ter obzobnimi tkivi. To dosežemo s celostnim pristopom k pacientu in s pozornostjo na estetiko pri vseh storitvah, ki jih opravljamo.

Beljenje zob je neboleča, neškodljiva, hitra in učinkovita metoda posvetlitve vaših naravnih zob. V naši ordinaciji nudimo beljenje v ordinaciji ali beljenje doma. Beljenje doma izvajate sami po naših navodilih in s kontrolnimi pregledi. Izdelamo vam posebne individualne folije s katerimi si sami vsak dan (2 do 4 tedne) nanašate belini gel. Beljenje v ordinaciji poteka z močnejšo koncentracijo belilnega gela in je zato veliko hitrejše. Običajno je potreben le 1 do 2 obiska.

Barvo in obliko zob zelo učinkovito in pogosto popravimo s protetičnimi storitvami, kot so zobne prevleke, zobne luske, itd.

Estetsko zobozdravstvo

Parodontalno zdravljenje

Parodontalna bolezen se začne z bakterijskim vnetjem dlesni in se največkrat kaže s krvavenjem pri čiščenju zob. Na začetku je vnetje omejeno na dlesen, kasneje pa napreduje v globino in na kost. Zaradi tega zobje postanejo majavi. Parodontalna bolezen prizadene velik del populacije in je odgovorna za okoli 70 % primerov izgube zob pri odraslih. Dodatno vpliva na sistemsko zdravje in obremeni naš imunski sitem.

Le s pravilno in pravočasno diagnozo zobozdravnika lahko posameznika s parodontalno boleznijo primerno usmerimo ter mu predpišemo ustrezno zdravljenje. Zobne obloge omogočajo nabiranje in pritrjevanje bakterij, zato je ključno redno odstranjevanje zobnega kamna in oblog. Kadar je potrebno opravimo čiščenje obzobnih žepkov in lokalno antibiotično zdravljenje.

Paradontalno zdravljenje